Javasolt alkalmazás: párologtatásra (meghűléses időszakban a légterek fertőtlenítésére, frissítésére), bőrfrissítő aromafürdő és testápoló masszázsolaj készítéséhez. A kámfor illóolajat a babérfélék családjába tartozó, Kelet-Ázsia partvidékein honos kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki. A kámfor illóolaja színtelen, vagy halványsárga színű, átható és jellegzetes, orvosságra emlékeztető szagú. Fő, illetve jellemző alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor, valamint néhány, a fenyőfélékben is gyakran előforduló összetevő, ez utóbbiakra példa az alfa-pinén vagy a borneol. Az aromaterápiában és a kozmetikában azt a kámforolajat használják, melynek kámfortartalma alacsony, mert a kámfort epilepsziás rohamokat kiváltható anyagként tartják számon. A kámforban gazdag és szafrolt is jelentős mennyiségben tartalmazó kámforolajok használatát az aromaterápiában nem javasolják. A kámforolajnak elsősorban a fentebb említett alkotórészeinek köszönhetően enyhe keringésfokozó, fájdalomcsillapító, valamint légúttisztító, fertőtlenítő hatása van. Az alacsony kámfortartalmú, szafroltól mentes kámforolaj nem toxikus, a bőrt nem irritálja és nincs fényérzékenyítő hatása.


1730Ft 
  • Szállítás: