Javasolt alkalmazás: párologtatásra, arcgőzölésre, inhalálásra, testápolásra, bőrillatosításra. Az édesnarancs illóolajat a narancsfélék családjába tartozó, Kínában őshonos, örökzöldédesnarancsfa gyümölcsének külső terméshéjából nyerik ki hidegen sajtolással, majd ezt követő szűréssel és centrifugálással. Az olaj színe sárgától narancssárgáig többféle árnyalatot ad, illata édeskés. A közérzetjavító és fertőtlenítő hatású olaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén. Aromafürdő; inhaláció; masszázs- és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre; nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére, illetve kozmetikai jellegű bőrpanaszok kezelésére használják. Fontos illatösszetevője a különféle friss, citromos alapillatú illatszereknek és parfümöknek. Az édesnarancs terméshéjából kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, de fényérzékenyítő hatású lehet.


856Ft 
  • Szállítás: